Једнодневни излет у Вишеград

Наставним планом и програмом, 31. маја 2019. године изведен је једнодневни излет за ученике петих разреда. Прва станица је била манастир Добрун подигнут у XIV вијеку . У манастиру су обишли  манастирски  комплекс  и цркву Успење Пресвете  Богородице, те погледали сталну поставку ,,Ризница“ у којој су изложени одјећа, црквени предмети, књиге, иконе из протеклих стољећа.

Након обиласка манастира отишли су на ручак у хотел ,,Вишеград“. Послије завршеног ручка био је планиран филм  ,,Аладин“  у биоскопу у Анрићграду. Филм је био синхронизован и веома се допао дјеци. Послије филма сат  времена  је трајало разгледање и шетња Андрићградом, куповина сувенира и фотографисање.

На крају су прошетали до старог моста који је ремек дјело мостоградње. Са  великом  пажњом су дјеца слушала водича  о томе како је настао мост по жељи Мехмед – паше Соколовића, о његовом животу и да је његово поријекло српско и како је овај мост данас најљепше обиљежје града Вишеграда. А  градњу моста ,,На Дрини ћуприја“ описао је наш великан, писац, Иво Андрић .

Након шетње мостом , фотографисања, завршен је овај прелијепи излет који ће допринијети развијању  позитивних односа  дјеце  према националним, умјетничким, научним и уопште културним вриједностима Републике Српске.