Ученик генерације

УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ

 

Ученик генерације се бира сваке школске године, а поступци и правила избора ученика генерације су одређени Правилником о избору и проглашењу ученика генерације у основној школи.
За ученика генерације у школи бира се ученик деветог разреда који је током цјелокупног основног образовања и васпитања у својој генерацији имао одличан општи успјех у учењу и остварена постигнућа у ваннаставним и/или ваншколским активностима, као и примјерно владање током цјелокупног основног образовања и васпитања.

Приједлог кандидата за ученика генерације у школи може дати одјељењски старјешина, oдјељењска заједница ученика, одјељењско вијеће школе, разредно вијеће школе, савјет родитеља и савјет ученика.

Приједлоге за ученика генерације доставља се  педагогу школе, члану Комисије за обраду приједлога, најкасније до 15. маја.

Ученик који је предложен, дужан је да достави педагогу школе, члану Комисије потребну документацију у складу са Правилником, до 20. маја.

Наши ученици генерације били су: Срђан Лучић (школска 2016/2017.),  Јелена Ковач (школска 2015/2016. година), Катарина Лемез (школска 2014/2015. година), Олга Штака (школска 2013/2014. година), Исидора Ђуричић (школска 2012/2013. година) и Оља Самоуковић (школска 2011/2012. година).

  Срђан Лучић (школска 2016/2017. година)

Срђан Лучић, ученик генерације, изузетно је вриједан, одговоран и пожртвован дјечак који је својим изузетним успјесима засјенио не само своју генерацију него и многе прије њих.

Добитник је Вукове дипломе, те бројних  диплома, признања и похвала за остварене изванредне резултате на такмичењима, гдје је досезао и републички, па и државни ниво.

С лакоћом је савладавао све школске и ваншколске садржаје, проглашен је учеником генерације и у музичкој школи, а медаље је освајао и на спортској сцени.

Красе га бројне врлине, не само као савјесног и одговорног ученика, него и као доброг и омиљеног друга.

Вјерујемо да ће Срђан и у наставку свог школовања низати успјехе, а ми му као најбољем ђаку, правом представнику своје генерације и школе „Петар Петровић Његош“ од срца желимо све најбоље!

(Весна Станишић- разредни старјешина)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Јелена Ковач (школска 2015/2016. година)

„Јелена Ковач је носилац Вукове дипломе- највећег признања- за изузетан општи успјех из свих предмета од почетка школовања, као и такмичењима и одличним резултатима на свим нивоима, посебно из математике, физике, српског и француског језика, што није једини разлог.

Несебична ученица посједује веома солидан фонд знања до кога је дошла свестраним залагањем, стваралачким учењем и самоучењем уз максималну мотивацију на свим часовима, што није тако честа појава.

У разговору са ученицима сазнајем да је омиљена не само у свом разреду; да несебично помаже другима у раду уз видно наглашено породично и школско васпитање, што употпуњује њену младалачку личност.

Убијеђена сам да ће ученица наставити школовање са истим надахнућем, што јој искрено и желим!“

(Мирјана Тепачевић, разредница)

12325374_10207665665812309_915632402_n (2) Катарина Лемез (школска 2014/2015. година)

„Катарина Лемез је једна од најистакнутијих ученика наше школе. Постизала је значајне резултате на школским, општинским, регионалним и републичким такмичењима у  оквиру Малих Олимпијских игара увијек је освајала прво мјесто. Као јако вриједан и поуздан ученик, оставила је јак печат у свим школским активностима.“

(Славица Говедарица, разредница)

Олга Штака (школска 2013/2014. година)

(Александар Харт, разредник)

Исидора Ђуричић (школска 2012/2013. година)

„Исидора Ђуричић je изузетно вриједан ђак, активна, како у настави, тако и у бројним ваннаставним садржајима. Марљив члан школских секција, али и музичке школе у којој постиже значајне резултате. Учествовала је на такмичењима из више школских предмета, гдје је постизала изузетан пласман, освајала бројна прва мјеста и стизала до значајних такмичарских нивоа. Осим постигнутих одличних резултата у учењу, важно је истаћи да Исидора посједује врлине и као личност, добар друг, одговоран, искрен и поуздан пријатељ.“

(Весна Станишић, разредница)

Оља Самоуковић (школска 2011/2012. година)

„Оља Самоуковић је вриједна, марљива, темељита у свом раду. Истицала се својим успјесима и постигнућима, како у настави, тако и у ваннаставним активностима.“

(Соња Миловић, разредница)