Читалићи 2019.

Наша школа учествује у међушколском образовно-васпитном пројекту Читалићи 2019. Циљ овог пројекта је стицање, развијање, његовање и промовисање медијске писмености кроз јачање компетенција у областима „Читање и разумијевање прочитаног“ и „Писмено изражавање“. Кроз низ активности, ми активно учествујемо у овом пројекту и радимо на развоју љубави према писаној ријечи код ученика.

Дјечија пјесникиња Маријана Петронић одржала је час поезије ученицима 6. разреда. Ово интересантно путовање кроз своје стихове Маријана је ученицима представила на најљепши могући начин, а интересантном интерпретацијом, анимирала ученике и мотивисала их да читају поезију с уживањем.

Ученици четвртог разреда ријешили су да своје омиљене јунаке из басни оживе правећи занимљиве маске.

Ученици су са задовољством прихватили приједлог да лектире пишу на мало другачији, креативнији начин, кроз израду читалачких дневника. Као резултат њиховог труда и неизмјерне маште изникли су дневници којима су сликовито и креативно оживљени ликови и догађаји, а ученици су, како и сами кажу, уживали радећи лектиру.

У оквиру Међународног фестивала поезије за дјецу и младе организована је креативна радионица писања поезије. Наши ученици су имали прилику да се упознају са техникама писања поезије након чега су се у просторијама Дјечије библиотеке дружили са пјесницима и читали стихове које су сами написали.

Свети Сава као књижевни лик, историјска личност и светитељ, присутан је на свим часовима, а нарочито на часу вјеронауке. Кроз занимљиву мозаик-технику оживљен је лик првог српског просвјетитеља.

Чланови драмско-рецитаторске секције извели су представу „Покондирена тиква“ у просторијама Општине поводом такмичења „Мисли, мине“.

Учитељ Драган је за ученике првог разреда извео представу о селу Веселици и Ливади јагода и њиховим занимљивим становницима. Учитељ је сам осмислио ову представу и направио све потребне реквизите.