Приредба поводом Никољдана

Ученици продуженог боравка су одржали традиционалну приредбу за све ученике првог разреда поводом великог празника Никољдана. Пригодним програмом који се састојао од пјесмица, рецитација, глуме и плеса прославили смо овај велики празник, а врхунац приредбе био је и сам долазак Светог Николе, који се ученицима обратио најтоплијим ријечима и подијелио им чизмице са слаткишима.

Програм је водила ученица трећег разреда Лана Ћодо. На самом почетку наступили су Саво, Марија и Софија, ученици првог разреда, који су рецитовали пјесму о Светом Николи. Затим су луткарском представом „Капутић за малог јежа“ старији ученици продуженог боравка: Елена, Кристина, Хелена, Дуња, Давид и Ана обрадовали мале првачиће. Послије тога је био ред на пјесмицу „Точкови аутобуса“ коју су пјевали првачићи, па још двије рецитације о Светом Николи које су рецитовали Давид, Андреј, Даница и наша мала гошћа Ана. У продуженом боравку се учи и енглески језик, па су ученици отпјевали двије пјесмице на енглеском језику. За сами крај првачићи продуженог боравка су отплесали и отпјевали пјесму „Ручице нам Нико дај“, како би дозвали Светог Николу.

Ту пјесму је чуо Свети Никола и дошао у нашу школу. Дјечицу је похвалио за добро учење и понашање у школи, те их наградио чизмицама са слаткишима.