Васкршња шараоница са родитељима

Дана 16.4.2019. одржана је радионица под називом „Васкршња шараоница“ за ученике I4 одјељења и њихове родитеље. Дјеца су била узбуђена зато што су могла са родитељима учествовати у овој активности у школи.

Активности у радионици су биле организване у три групе. Сваки родитељ и дијете су радили активности из све три групе, само у различито вријеме. Прва група је израђивала украсне корпице за јаја од папира, картона и различитих украса. Друга група је израђивала честитке за Васкрс које се састоје од великог јајета од картона и помичним дијелом честитке који се састоји од фотографије ученика која је на штапићу. Када се штапић помјера чини се да пиле (слика дјетета) излази из јајета. Трећа група је бојила јаја од стиропора различитим техникама.

Родитељима се највише свидјело што су имали прилику видјети како њихово дијете функционише у разреду, какав је његов однос према раду и обавезама, те колико је активан у раду. Сарадња родитеља и школе не мора увијек бити у виду родитељских састанака и информација. Оваквим креативним радом учвршћујемо партнерски однос школе и родитеља у заједничком васпитању и образовању дјеце.